Slapen is erg belangrijk. We voelen we ons goed na een succesvolle nachtrust, maar dat is bij lange na niet het enige gevolg van goed slapen. Zo wordt onder meer de hormoonhuishouding in ons lichaam gebalanceerd, gaat onze huid ervan stralen, raken onze emoties erdoor beïnvloedt en zijn we de dag erna beter in staat om ons te concentreren. Hoe zorgen we er nou voor zorgen dat we ’s nachts beter slapen? Dit blog geeft 5 tips waarmee ook u uw slaap aanzienlijk kunt bevorderen.

Werk aan je routine voordat je gaat slapen

Zonder een rustgeven ritueel voor het slapen gaan, is de transitie van ‘wakker zijn’ naar ‘in bed gaan en proberen te slapen’ heel groot. Middels een rustgevend pre-slaap ritueel creëer je een brug, zodat zowel je lichaam als je geest alvast kunnen ontspannen.

Ga naar bed wanneer je moe bent

In bed liggen heeft weinig zin als je alleen maar aan het draaien bent. Ga uit bed en doe iets rustgevends, zoals een boek lezen of muziek luisteren. Zodra je weer slaperig begint te worden, is het tijd om je bed weer op te zoeken.

Creëer de ideale slaapomgeving

Een slaapkamer is idealiter rustig, donker en koel. Zorg er eventueel voor dat het volume van alles dat buiten gebeurt wordt verlaagd door het gebruik van oordopjes. Gebruik bovendien zwarte gordijnen, een oogmasker en houd de temperatuur tussen 15,5 en 24 graden.

Vermijd alcohol, cafeïne en andere chemicaliën

Zoals we allemaal wel weten, is cafeïne een stimulerend middel. Vermijd het daarom vier tot zes uur voor het slapen gaan. Rook je dagelijks? Vermijd dan tabaksproducten laat op de avond.

Schaf een comfortabel matras aan

De één heeft liever een wat harder matras en de ander slaapt binnen enkele minuten op een zacht matras. Zorg er daarom voor dat wanneer je de volgende keer een beddenwinkel bezoekt, je genoeg matrassen test. Een groot én breed assortiment bedden in provincie Groningen vind je bij De Jong Bedden en Wonen. Als beddenspeciaalzaak hebben zij bovendien ook een ruime selectie matrassen, die ongetwijfeld je nachtrust zullen bevorderen. Wil jij je eerst even informeren voordat je de beddenwinkel in Oost-Groningen een bezoek brengt? Bel dan gerust naar 0596 680 866, of stuur je vragen naar info@dejongbedden.nl.

beddenwinkel groningen