Wanneer u op zoek bent naar een bouwlaser, kunnen de vele opties een beetje intimiderend zijn als u niet direct weet welke functies u nodig heeft. Online is het aanbod zeer uitgebreid, met meerdere keuzes voor elke bouwlaser. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die op zoek is naar specifieke toepassingen voor een project, maar het kan ook beslissing lastig maken als u een instapmodel zoekt. Daarom is goed advies belangrijk.

In dit artikel vindt u mogelijkheden om uw keuzes te beperken en te vinden welke bouwlaser u het beste kunt kopen. Denk alvorens u begint eerst na over de klus waar u de laser voor gaat gebruiken en de werkomstandigheden.

welke bouwlaser kopen

Basisprincipes om het kopen van een bouwlaser gemakkelijk te maken.

U kunt uw keuzemogelijkheden beperken door de basistypen lasers die beschikbaar zijn te doorlopen. Deze typen lasers zijn vrij standaard in de industrie en als u de tijd neemt om elk type te begrijpen, kunt u de laser vinden die het beste aan uw behoeften voldoet.

Nadat u het juiste type laser voor uw behoeften hebt geselecteerd, hoeft u alleen maar een paar keuzes te maken om er wachter te komen hoe u de beste bouwlaser kunt kopen. Zorg ervoor dat u een laser selecteert die over de functies beschikt die u nodig hebt – zonder te veel geld te besteden aan functionaliteit die u nooit zult gebruiken.

Laten we beginnen. Hier volgt een overzicht van de veelvoorkomende opties die u moet kiezen, met enkele tips die u verder moeten helpen:

1 – Hoeveel Bereik heeft u nodig?

Bepaal als eerste het type project waarvoor u de laser gaat gebruiken. Hiermee kunt u uw vereiste bereik bepalen. Als u aan kleine binnen projecten zoals timmerwerk, rekken of aangepaste kasten werkt heeft u een minimaal bereik nodig.

Wanneer u werkt aan indoorprojecten die zich uitstrekken over een hele kamer, zoals een verlaagd plafond of een schilderij, wilt u een laser die de hele kamer kan bedekken. 10 meter bereik is genoeg voor projecten zoals deze in de meeste huizen – maar u moet metingen doen en ervoor zorgen dat de laser die u selecteert, het bereik kan bieden dat u nodig hebt.

Als u van plan bent om de laser te gebruiken op grote commerciële of buitenprojecten waarbij het werkbereik groter zal zijn dan ongeveer 15m moet u naar de rotatielasers kijken. Deze hebben een veel groter bereik, maar vereisen ook een veel grotere investering.

leica-rugby-640-automatische-bouwlaser-set

2 – Hoeveel Laserlijnen heeft u nodig?

De bouwlasers komen in verschillende soorten en maten: sommige hebben een enkele lijn, sommige hebben twee lijnen en sommige hebben drie lijnen. Als uw werkzaamheden vaak te maken hebben met diepte (zoals het plaatsen van kasten, tegels, douchecellen, enz.) dan zal een 3-lijnslaser uw werk aanzienlijk versnellen. Deze kan namelijk in 3 verschillende dimensies worden geplaatst.

 

Als uw werkzaamheden alleen hoogte- en breedtecontrole vereisen, krijgt u een klus gemakkelijk geklaard door een laser met 2 of 1 lijnen. De kosten van het laserniveau zijn recht evenredig met het aantal laserlijnen – dus u bespaart uzelf geld door een laser te kopen die alleen het aantal lijnen heeft dat u echt nodig hebt.

De opties die je hebt, hebben ook te maken met het aantal lijnen dat je nodig hebt. Er zijn meer 2 lijnmodellen dan 3-lijnsmodellen in de line-up van Dewalt-laserniveaus.

3 – Heeft u een zelfnivellerend laser nodig?

Zelfnivellerende lasers hebben een slingermechanisme waardoor de laser zichzelf kan egaliseren wanneer de behuizing zich binnen ongeveer 4 graden van het niveau bevindt. Dus, als u de laser op een oppervlak instelt dat niet helemaal vlak is, blijven de geprojecteerde lijnen waterpas.

Het grootste deel van de bouwlasers omvat de zelfnivellerende functie. Als u een ouder model koopt dat zichzelf niet nivelleert, moet u controleren of het model zichzelf nivelleert als dit iets is dat u nodig hebt.

Het alternatief voor zelfnivellering is om de laser handmatig zelf te nivelleren, wat kan worden gedaan door de laserbehuizing waterpas te stellen – maar vaak moet je ook het niveau van de geprojecteerde lijnen controleren. Zoals je misschien wel denkt, kun je veel tijd besparen met de zelfnivellerende functie.

roterende laser

4 – Welke straal heeft u nodig?

Alle rotatielasers hebben een straal van 360 °. Verschillende van de nieuwste cross-line lasers hebben ook een 360 ° -dekking. Dit is een geweldige functie als je werkt aan projecten zoals aangepaste schilderkunst of hangende plafonds waarbij het markeren van een hele kamer tegelijk belangrijk is. Als je echter niet echt een 360 ° -radius nodig hebt, kun je behoorlijk wat geld besparen door je aan een traditionelere straal van 180 ° te houden.

Als je niet zeker bent van de straal die je nodig hebt, doe dan een test om een ​​beter idee te krijgen. Ga in een kamer staan ​​waar je je typische project kunt plaatsen en beslis waar de beste plek is om de laser te positioneren. Gebruik een hoekmeter om de dekking te schatten die u zou krijgen bij verschillende graden van straal – en gebruik uw schattingen om de minimale straal te bepalen die u nodig hebt. Uiteraard kunt u meer informatie nalezen, bijvoorbeeld bij specialist: Topcon.

5 – Welke kleur laser is geschikt voor u?

Groene lasers zijn helderder en meestal gemakkelijker te zien dan rode lasers. Er zijn echter enkele uitzonderingen. In fel direct zonlicht kan het vrijwel onmogelijk zijn om een ​​groene laser te herkennen zonder een sensor / ontvanger / detector. Als je vooral buiten gaat werken – blijf bij rood.

Groene lasers zijn ideaal voor zichtbaarheid binnenshuis, maar de kosten zijn aanzienlijk hoger. Verschillende lasers zijn verkrijgbaar in zowel groen als rood – daarom is dit de laatste factor waar u rekening mee moet houden. Bepaal eerst uw bereik, straal enz. Kies vervolgens of u rood of groen wilt.

De perfecte bouwlaser vinden

Als u geïnteresseerd bent in een bouwlaser voor algemeen gebruik, dan is de beste manier om door de 5 bovenstaande criteria te lopen om het veld te verkleinen en de beste bouwlaser te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Hopelijk helpt deze gids je om het productaanbod te doorlopen om de bouwlaser te vinden die het beste bij je past. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Succes!