Wijnvaten zijn momenteel een hot topic. Je kunt ze namelijk voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruiken. Zo kun je wijnvaten hergebruiken voor het maken van tafels, hondenbakken en zelfs lampen. De mogelijkheden zijn eindeloos. De waslijst aan mogelijkheden gaan we niet met je delen, wél gaan we het hebben over de leukste en meest originele ideeën voor het hergebruiken van houten wijnvaten.

Origineel wijnrek

Tover je wijnvat om tot een origineel wijnrek. Je kunt er een half wijnvat van maken, waar tot wel 15 flessen in opgeslagen kunnen worden. De halve maanvorm zorgt voor een leuke toevoeging aan je keuken of wijnkelder.

Wijnvat gootsteen

Een wijnvat gootsteen is unieke en functioneel. Bovendien gaat het samen met een rustieke woninginrichting. Laat je niet misleiden door zijn eenvoudig; deze wastafel functioneert naar behoren en gaat lang mee.

Vuurplaats

De kans is groot dat na het plaatsen van een wijnvat vuurplaats je vrienden ineens wél bij je langs willen komen, voor het drinken van een biertje in de tuin. Dat is ook niet zo gek, een wijnvat vuurplaats ziet er namelijk prachtig uit. Daarnaast kun je er ook zeker van zijn dat je één van de weinigen bent die er eentje heeft.

Wijnvat plantenbak met meerdere lagen

Dit is zeker één van de creatiefste oplossingen: een wijnvat plantenbak met meerdere lagen. De opvallende, gelaagde display legt zowel de focus op de uniciteit van de plantenbak, alsook op de planten zelf. Plant gerust kleurrijke bloemen om het geheel nog meer kracht bij te zetten.

Laat je informeren over de mogelijkheden

Je kunt zoveel met oude wijnvaten. Dit blog behandeld slechts enkele opties, maar er zijn honderden mogelijkheden. Wil je liever niet zelf aan het werk en gaat je voorkeur uit naar het bestellen van een uniek, hergebruikt wijnvat? Dan ben je bij Barrel Atelier aan het juiste bedrijf. Zij hebben als aanbieder van wijn- en whiskyvaten, houten regentonen en overige wijnvatmeubelen voor huis en tuin, een unieke positie weten te verwerven binnen de Nederlandse. Voor unieke oplossingen voor oude wijnvaten kun je niet om ze heen. Informeer je gerust door ze te bellen via het nummer 0383760185, of door te mailen naar info@barrelatelier.nl.