Het leggen van vloerverwarming wordt steeds populairder. Dit komt niet alleen omdat het zeer eenvoudig te plaatsen is, maar ook omdat het voor een behaaglijk gevoel zorgt. Maar welke oplossingen heb je nu precies? En wat zijn de voordelen? Lees snel verder om meer te weten te komen over vloerverwarming.

Wat is vloerverwarming?

Laten we beginnen bij het begin; Wat is vloerverwarming nou eigenlijk? Vloerverwarming is – zoals de naam al aangeeft – een soort verwarming die onder de vloer wordt geplaatst. Hierbij heb je de keuze tussen verschillende soorten. De meest voorkomende zijn:

  • Infrarood vloerverwarming
  • Elektrische vloerverwarming

Als u kiest voor vloerverwarming, is het belangrijk dat u eerst kijkt naar het aantal vierkante meters dat verwarmt moet worden. Vanzelfsprekend zal de aanschaf van vloerverwarming voor een grote kamer meer kosten dan voor een kleine badkamer. U kunt bij Electric Comfort terecht voor de beste kwaliteit materialen elektrische vloerverwarming. Zij kunnen het zelfs voor u leggen. Bekijk de website voor meer informatie.

Hoe werkt vloerverwarming?

Over het algemeen verwarmen vloerverwarmingssystemen een kamer net zoals de zon de aarde verwarmt. In plaats van de lucht te verwarmen, verwarmen de zonnestralen de mensen en objecten waarmee ze in contact komen direct. Evenzo verwarmen vloerverwarmingssystemen de vloer in een kamer, die vervolgens wordt overgebracht naar alles wat in de kamer staat – inclusief uw voeten.

Vloerverwarmingssystemen verwarmen een kamer door middel van een systeem van pijpen of draden die onder de vloer lopen. Hiermee is het mogelijk om de vloer van de kamer te verwarmen. Stralingsvloeren kunnen ook een goede keuze zijn in grote, hoge kamers, omdat de warmtebron op vloerniveau komt, waar de verwarming het meest nodig is. En vooral in kamers waar je met blote voeten loopt (het beste voorbeeld is een badkamer), zorgt een verwarmde vloer voor ongeëvenaard comfort.

Wat is het verschil tussen warmwater- en elektrische vloerverwarmingssystemen?

In de eenvoudigste bewoordingen pompt hydraulische vloerverwarming warm water door plastic buizen om de vloer erboven te verwarmen, terwijl elektrische vloerverwarming een elektrische kabel gebruikt om de vloer erboven te verwarmen. Er zijn echter veel verschillen tussen de twee soorten vloerverwarming waarmee huiseigenaren rekening moeten houden voordat ze een aankoop doen.