Digitale handtekening maken

Een digitale handtekening maken gaat vaak sneller en eenvoudiger dan u denkt. Zo kunnen diverse partijen namelijk binnen enkele minuten online een contract ondertekenen en wordt daarmee het ondertekenproces binnen een bedrijf vergemakkelijkt. Uiteraard voldoet een elektronische handtekening aan de wettelijke vereisten en geschiedt alles conform artikel 3:15 van het Burgerlijk Wetboek. In dit artikel leest u hoe een digitale handtekening werkt en wat de vele voordelen van digitaal tekenen zijn.

Digitale handtekening maken; de voordelen

Digitaal ondertekenen biedt veel voordelen. Zo wordt het ondertekenen van een contract binnen een bedrijf, dat vaak door meerdere partijen getekend moet worden aanzienlijk versneld en vergemakkelijkt. Alles wordt namelijk online opgelost; documenten afdrukken, scannen en terugsturen is verleden tijd.

Met de 100% CloudService kan men op elk digitaal apparaat een online handtekening zetten. Hiermee bevordert u niet alleen het ondertekenproces voor uw werknemers of partners, maar zorgt u er ook nog eens voor dat het proces op een veilige manier verloopt.

Daarnaast zijn de platformen waarmee u een digitale handtekening kunt maken schaalbaar, wereldwijd te gebruiken en aan te passen aan uw hijsstijl. Zo werkt u met een flexibele applicatie die internationaal toepasbaar is.

Eenvoudig de status van uw contracten checken

Een handtekening online laten zetten heeft verder als voordeel dat u altijd de status van uw contracten kunt bekijken. Het maakt niet uit of u onderweg bent, op kantoor of thuis. U bent altijd op de hoogte van wie digitaal een tekening heeft gezet en wie niet.

Op weg naar een papierloze toekomst

Wij hopen dat u hiermee een antwoord heeft op uw vraag: ‘Wat is een elektronische of digitale handtekening?’ Uiteraard hopen wij ook dat u wat duidelijk voor ogen heeft wat de voordelen zijn van het maken van een digitale handtekening. Zo kunnen wij allen onze bedrijfsprocessen bevorderen en zijn we een stap dichter bij een papierloze toekomst.