Een tv- / home-entertainmentdisplay is een integraal onderdeel geworden van een woonkamer. Dit betekent echter niet dat dit apparaat niet in andere kamers kan worden geïnstalleerd. In feite is de rol van digitale schermen in ons leven nogal belangrijk, omdat mensen tegenwoordig de voorkeur geven aan informatie in visuele vorm. Dus ongeacht de inhoud die u kiest, kan het beter zijn om deze op een groot scherm te bekijken.

Tegelijkertijd past deze ultramoderne technologische oplossing niet altijd in het interieur van een kamer. Bent u het ermee eens dat een nieuw LCD of LED uit beeld lijkt te zijn als deze in een kamer met vintage kasten wordt geplaatst? Andere ontwerpstijlen kunnen ook een tv weigeren vanwege de incompatibiliteit met een algehele omgeving. In dergelijke gevallen is het absurd om een ​​scherm uit een kamer te verwijderen en terug te nemen wanneer u nieuws of films moet bekijken. In dergelijke gevallen zouden veel mensen willen dat er soms een mogelijkheid was om tv te verbergen. Met tv liften van meubelbeslagonline.nl is dit mogelijk.

TV LIFT MECHANISME: WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

Je komt een kamer binnen zonder tv aan de muur. Een eenvoudige klik op een afstandsbediening laat de televisie omhoog komen uit een kast. Zo’n situatie lijkt misschien een beetje te luxe, het is heel erg bereikbaar voor iedereen. Tegenwoordig kan iedereen een tv-liftsysteem voor hun eigen behoeften implementeren in huis, over het algemeen is het goedkoper dan de televisie zelf.

In feite is de technologie van een tv-liftmechanisme tamelijk eenvoudig. Belangrijke componenten zijn een metalen frame voor een display, een lineaire actuator en een schakelaar om de actuator te regelen. De sjabloon van het mechanisme kan echter verschillend zijn in overeenstemming met het idee zelf van implementatie. Tegelijkertijd blijft het belangrijkste werkingsprincipe hetzelfde: een display wordt verplaatst door een motor aangedreven systeem.

 

SOORTEN TV-LIFTEN


Hieronder staan twee soorten tv liften uitgelegd, wat ze doen, hoe ze werken en hoe je ze zou moeten installeren.

TV-lift pop up

Pop up tv liften zijn het populairste. Deze zijn makkelijk te installeren in bestaande kasten en zijn het voordeligst. op deze manier kan je een kast in de slaapkamer neerzetten voor je bed, waar een tv uit komt wanneer je wilt kijken. Op deze manier staat er niet altijd een ongezellige televisie in je kamer te pronken.

 

tv lift

DROP DOWN TV-LIFTEN AKA CEILING TV-LIFTEN

In tegenstelling tot de vorige optie, drop-down tv-liften verhogen je scherm niet, ze verlagen het. De oplossing is niet zo populair vanwege een meer gecompliceerde technische aanpak. Om dit type structuur te installeren, moet u namelijk een grote hoeveelheid vrije ruimte boven het door u gekozen gebied hebben, meestal in een plafond of op zolder. Trouwens, zelfs als u aan deze eis kunt voldoen, voelt u zich misschien niet op uw gemak wanneer u zelf een tv-drop-downlift installeert. Dit systeem vereist een opening aan het plafond, een behuizing voorbereiden op een display, een tv-standaard met hefmechanisme bevestigen, enz. Al deze bewerkingen moeten met grote nauwkeurigheid worden uitgevoerd om mogelijke nadelige effecten die samenhangen met de val van een plafonddruppel te voorkomen. naar beneden tv-lift.

Desondanks kunnen we niet ontkennen dat het een populaire optie is om van je televisie te genieten nadat deze uit de lucht is gevallen. Als je geïnteresseerd bent en graag wat voorbeelden wilt zien, typ je ‘plafond-tv-lift’ op YouTube en bekijk je de geïmplementeerde ideeën van verschillende enthousiastelingen. Sommigen van hen zijn echt indrukwekkend en zien er bijna ongelooflijk uit. Je kunt hier ook beelden bekijken van onze eigen drop-down tv-lift.

Een andere variant van plafond-tv-liftsystemen die het vermelden waard is, is een opklapbare lift. In tegenstelling tot het traditionele plafondtype vereist dit mechanisme geen ruimte op de bovenverdieping. Een scherm zwaait naar beneden vanuit een nis in het plafond. Deze structuur is ook niet zo eenvoudig in termen van voorbereiding en vereist een niet minder krachtige actuator voor TV-lift dan andere eerder genoemde opties. De oplossing is echter behoorlijk populair voor implementatie op jachten, boten en recreatieve voertuigen.

drop down

GEBRUIK VAN TV-LIFT


Als u de bovenstaande tekst heeft gelezen, denkt u misschien dat u moet nadenken over wat voor soort technische ervaring u nodig hebt om ingewikkelde technische ideeën voor een standaard digitaal scherm te realiseren. Een liftmechanisme voor een tv-meubel is een eenvoudige optie om wat ruimte toe te voegen aan uw kamer, maar de andere manoeuvres kunnen ingewikkeld lijken. Het is echter slechts een deel van de waarheid.

Het toevoegen van dergelijke mechanismen of systemen aan een dagelijkse routine is een stap naar optimalisatie en diversificatie van verschillende acties. Bovendien kan het hebben van een gemotoriseerde tv-liftkabine zelfs in sommige gemeenschappen als een statussymbool worden beschouwd. Vooruitgang is een onvermijdelijke beweging die verbeteringen aanbrengt op elk gebied, zelfs als deze subtiel is.

Denk niet dat het gebruik van een geautomatiseerde tv-standaard beperkt is tot een woonkamer. Alles komt voort uit uw ideeën en inspanningen om uw leven beter en handiger te maken. Het komt vooral voor in woonruimten waar veel ruimte ongebruikt blijft. Zelfs de ruimte onder uw slaapplaats kan worden gebruikt voor het voordeel als u een verborgen TV aan het voeteneind installeert. Nu ziet u uw display alleen wanneer u het nodig hebt door simpelweg op een knop op een afstandsbediening te klikken.

Het idee van tv-liftkabinetten of ander tv-meubel heeft een dubbel effect. Als u een pragmatisch persoon bent, zult u het praktische effect ervan waarderen met de bescherming van uw apparaat. Creatieve denkers zullen enthousiast zijn over de mogelijkheid om een ​​stuk van een hightech idee te combineren met een compatibel interieurontwerp. Momenteel verovert deze innovatie de wereld met honderden mensen die ‘ja’ zeggen tegen een nieuwe tv-lift.