Wanner jouw kentekenplaathouder kapot is doe je er goed aan direct een nieuwe te bestellen. De kans dat je het kenteken kwijt raakt is namelijk erg groot. Wanneer je geen kenteken meer op de auto hebt moet je direct een nieuwe bestellen bij het RDW aangezien rondrijden zonder kentekenplaat verboden is.

Het Nederlandse kenteken


Een kentekenplaatnummerplaat of nummerbord is een onderdeel van het kenteken van een voertuig in elk land. Het nummerbord bevat een unieke combinatie cijfers en letters die aan een naam(persoon) is gekoppeld. Dit wordt in elk land apart uitgegeven. Het is zowel mogelijk de gebruiker van het voertuig te traceren met het nummerbord als de specificaties van het voertuig.

Het monteren van een kenteken is in principe in elk land verplicht, in sommige landen heb je alleen een kenteken aan de achterkant in andere zowel voor als achter. Bij motoren is het vrijwel altijd alleen aan de achterkant net zoals bij scooters. Een kenteken wordt in Nederland alleen door het RDW uitgegeven. Omdat een kentekenplaat verplicht is moet je een goede kentekenplaathouder op de auto, motor of scooter hebben. Valt het kenteken er af ben je strafbaar bezig en riskeer je een boete.

Er zijn twee soorten systemen voor de toekenning van kentekens. Een systeem kent een nummer toe aan het voertuig, waar bij verkoop de gegevens van de eigenaar worden aangepast. In het andere systeem is het nummer gebonden aan de eigenaar en worden bij aanschaf van een nieuw voertuig de gegevens van het voertuig aangepast.

Het nederlandse kenteken

Waar kan ik kentekenplaathouders kopen?


Kentekenplaathouders zijn op meerdere plekken te bestellen. Bijvoorbeeld Aliexpress. Wij zijn zelf geen fan van Aliexpress, vaak passen deze namelijk niet of zijn ze van slechte kwaliteit. Bij de trilling van de motor kunnen ze scheuren bijvoorbeeld. Daarom zou ik altijd één bestellen bij een gerenommeerde uitgever zoals kentekentekst.nl voor goede kentekenplaathouders. Ook mede omdat dit een goedkope website is en daarnaast snel levert.

kentekentekst.nl